Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατέθεσε στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία

- Ενημερωτικά Δελτία

Στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία στη Γενεύη κατέθεσε τετραμελής αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. σήμερα 2 Σεπτεμβρίου, αποτελούμενη από τους κ.κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο Ε.Σ.Α.μεΑ., Κώστα Γαργάλη, Ταμία, Φωτεινή Ζαφειροπούλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. και Αντωνία Παυλή, ερευνήτρια του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της Ε.Σ.Α.μεΑ.. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε αρχικά ιδιωτικά με τον πρόεδρο και τους εισηγητές της Επιτροπής και στη συνέχεια παρουσίασε τα βασικά σημεία της Εναλλακτικής Έκθεσης της Ε.Σ.Α.μεΑ., σε όλα τα μέλη, σχετικά με την πραγματικότητα που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, αλλά και «προϊδέασε» τα μέλη της Επιτροπής, πριν την εξέταση της αντιπροσωπείας της Ελληνικής κυβέρνησης. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. συμμετέχει στην εξέταση της Ελλάδας από την Επιτροπή του ΟΗΕ ως ο αντιπροσωπευτικός φορέας του ελληνικού αναπηρικού κινήματος.

Την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα μέσω της Κυβέρνησής της εξετάζεται από την Επιτροπή του ΟΗΕ, όπως προβλέπεται από την ίδια την Σύμβαση. Η εξέταση αφορά στις αλλαγές ή στην πρόοδο που έχει επιτελέσει το Ελληνικό Κράτος για την υλοποίηση της Σύμβασης, τόσο σε ότι αφορά στην αναθεώρηση του νομικού πλαισίου όσο και σε ότι αφορά στην υλοποίησή του. Παράλληλα, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση https://reg.unog.ch/event/19438/page/4 της εξέτασης της Ελλάδας και η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί στην παρακολούθησή της, μέσα από τη σελίδα της στο facebook https://www.facebook.com/ESAmeAgr/

Στις 2 Σεπτεμβρίου τέλος, η αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε συνάντηση και με τα μέλη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ στην Γενεύη.

Φωτογραφίες στο fb της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Σχετικά αρχεία:

DT_parat_2.9.19.docx (docx 0.19 MB)